Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Γιατί το σεξ κάνει καλό στην υγεία

Αν και πάλι δεν το πιστεύεις, ρίξε μια γρήγορη ματιά στο πώς και γιατί το σεξ κάνει καλό στην υγεία ... Θα δεις ότι μάλλον δεν μπορείς παρά να πειστείς.Αναρωτήθηκες ποτέ για ποιους λόγους το σεξ θεωρείται καλό για την υγεία; Είναι άραγε το γρήγορο τέμπο, η βαθιά αναπνοή, οι κινήσεις του σώματος ή η ψυχική και σωματική ευχαρίστηση, που προσφέρουν ένα πολύ αναγκαίο διάλειμμα από την καθημερινή μονοτονία;

Πέρα από τις εναλλαγές της διάθεσης το σεξ ασκεί το σώμα και το μυαλό σου με έναν τρόπο που κανένα άλλο είδος άσκησης δεν μπορεί. Αν και πάλι δεν το πιστεύεις, ρίξε μια γρήγορη ματιά στο πώς και γιατί το σεξ κάνει καλό στην υγεία ... Θα δεις ότι μάλλον δεν μπορείς παρά να πειστείς.

Κάνει καλό στη διάθεσή σου

Το σεξ βοηθάει τον οργανισμό σου να παράγει τις ενδορφίνες, γνωστές και ως ορμόνες της καλής διάθεσης. Αυτό το ανέβασμα της διάθεσης που συμβαίνει σε χημικό επίπεδο, αποδεικνύεται ό, τι πιο ευχάριστο μπορεί να σου συμβεί. Επίσης αν αισθάνεσαι υπερβολικά ανήσυχος και έχεις ανάγκη από λίγη χαλάρωση, το σεξ είναι ό, τι καλύτερο αφού λίγο πριν τον οργασμό, ο εγκέφαλός σου απελευθερώνει την οξυτοκίνη, μια ορμόνη που ηρεμεί τα νεύρα σου. Το σεξ απελευθερώνει επίσης τη ‘’θηλυκή’’ ορμόνη οιστρογόνο, η οποία πρέπει να ξέρεις ότι αποτελεί τη νούμερο ένα λύση για τους πόνους στο στομάχι που προκύπτουν από το σύνδρομο ‘’η γυναίκα μου μου κάνει μαύρη τη ζωή’’.

Είναι η μόνη προπόνηση που δεν χρειάζεται γυμναστική ή εκπαιδευτή

Διάφορες μελέτες υποστηρίζουν ότι το καθημερινό σεξ μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος και λίπος. Με το σεξ καις τόσες θερμίδες, όσες θα έκαιγες με το διάδρομο, το κολύμπι ή τα βάρη. Δεν υπάρχει μυς στο σώμα σου, που δε θα ωφεληθεί από υγιείς δόσεις καλού σεξ. Επιπλέον το σεξ βοηθάει στην παραγωγή του κολλαγόνου στο σώμα σου, το οποίο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την λεία και λαμπερή επιδερμίδα. Η προγεστερόνη, ένα άλλο υποπροϊόν της σεξουαλικής δραστηριότητας, βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής.

Σε κάνει πιο έξυπνο

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι ο οργασμός οδηγεί σε αυξημένη εγκεφαλική δραστηριότητα. Μια ενδιαφέρουσα έρευνα, που έγινε το 2008 στη Βόρεια Καρολίνα, διαπίστωσε ότι είναι πιθανότερο να έχουν μεγαλύτερη διανοητική διαύγεια όσοι ψάχνουν για σεξουαλικούς συντρόφους.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το Φεβρουάριο του 2009 μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο του Nottingham κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που κάνουν συχνά σεξ (τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα), βρίσκονται σε χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη και άλλων ασθενειών. Άλλες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ως αποτέλεσμα έχεις λιγότερες πιθανότητες να κολλήσεις ασθένειες, όπως η γρίπη και το κρύο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου