Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Γρεβενά εκλογές Part 2!!! 15/04/11

Για αρχή να πώ ότι αυτός θα είναι ο τίτλος που θα χρησιμοποιούμε από σήμερα για το θέμα των εκλογών again στο Δήμο Γρεβενών.
Ακυρώθηκαν λοιπόν όπως έγινε γνωστό από χθές οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 για τα Γρεβενά και πλεον οι πολίτες του Νομού μας, καλούνται να ξαναεπιλέξουν τον Δήμαρχο αλλά και τους Δημοτικούς συμβούλους από την αρχή...


...με την αιτιολογία ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου διενεργήθηκαν κατόπιν εσφαλμένης απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών της 13ης Αυγούστου και κατά συνέπεια εσφαλμένης κατανομής των εδρών στο πλαίσιο του “Καλλικράτη” με αποτέλεσμα να εκλεγούν σε ορισμένες εκλογικές ενότητες περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι απ' ό,τι έπρεπε και λιγότεροι στην ενότητα των Γρεβενών.

Ο χρόνος διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και
μέσα στίς επόμενες 45 ημέρες(μέχρι αρχές Ιουνίου),οι Γρεβενιώτες θα κληθούνε να πάνε και πάλι στις κάλπες .

 Τελευταία Νέα!!!
- Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γρεβενών Ανδρέας Τόσκας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο δήμαρχος Δημοσθένης Κουπτσίδης εξέφρασε τη βούλησή του να ξαναδιεκδικήσει τη λαϊκή εντολή και να μη στραφεί κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

- Ο νυν δήμαρχος κ. Κουπτσίδης, καλείται «χωρίς καθυστέρηση» όπως αναφέρει ο νόμος, μόλις του κοινοποιηθεί η απόφαση να προκηρύξει εκλογές με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων που συμμετείχαν και στην εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου, αναρτώντας εκ νέου τα παλαιά ψηφοδέλτια στην ιστοσελίδα του Δήμου.

- Δεν αποκλείεται να προκύψει και τρίτος δήμος (Δήμος Βασιλίτσας), στο νομό αντί για δύο (Γρεβενών, Δεσκάτης) που είναι σήμερα. Να αναφέρουμε για το θέμα ότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας έγινε προσφυγή για να «σπάσει» σε δύο κομμάτια ο Δήμος Γρεβενών, με το επιχείρημα ότι καλύπτει μια τεράστια έκταση 2.000.000 στρεμμάτων. Η πρόταση είναι να αποσχισθεί ο πρώην Δήμος Θ. Ζιάκα  & Αγ. Κοσμά και μαζί με τις υπόλοιπες περιοχές του ορεινού όγκου (Αβδέλλα, Σαμαρίνα κ.λπ.) να αποτελέσουν έναν ξεχωριστό δήμο.Ο εισηγητής του ΣτΕ φέρεται θετικός για την πρόταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου