Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Ολλανδία: Κλείνουν τα coffee shops για τους τουρίστες

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/70582.jpg

Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει στους τουρίστες...
να αγοράζουν κάνναβη από τα " coffee shops" και να επιβάλει περιορισμούς και στους Ολλανδούς πελάτες μέχρι το τέλος του έτους.

Με τη νέα νομοθεσία, μόνο οι Ολλανδοί κάτοικοι της χώρας θα επιτρέπεται να γίνονται μέλη των coffee shops. Το κάθε κατάστημα θα μπορεί να έχει μέχρι και 1500 μέλη, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά στις νότιες επαρχίες της Ολλανδίας και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα το 2012. Ορισμένες μεθοριακές πόλεις πάντως, όπως το Μάαστριχτ και το Τερνόιζεν, έχουν ήδη απαγορεύσει την πώληση μαριχουάνας στους ξένους.

Η κυβέρνηση συνασπισμού, με την υποστήριξη του ακροδεξιού πολιτικού Γκέερτ Βίλντερς, ανακοίνωσε το σχέδιό της να περιορίσει τον "ναρκοτουρισμό" στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματός της για την καταπολέμηση του εγκλήματος. "Για να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα που συνδέεται με τα coffee shops και το εμπόριο ναρκωτικών, η πολιτική των ανοιχτών θυρών των coffee shops θα τερματιστεί" ανέφεραν οι υπουργοί Υγείας και Δικαιοσύνης σε επιστολή τους προς το κοινοβούλιο.

Στο Άμστερνταμ, που διαθέτει περίπου 220 coffee shops, έχουν ήδη αρχίσει να κλείνουν ορισμένα. Τοπικοί αξιωματούχοι ωστόσο εκφράζουν τον φόβο ότι με το μέτρο αυτό το εμπόριο μαλακών ναρκωτικών θα περάσει στα χέρια του υποκόσμου.

Η Ολλανδία έχει μία από τις πιο φιλελεύθερες πολιτικές όσον αφορά τα λεγόμενα "μαλακά" ναρκωτικά, γεγονός που έχει καταστήσει δημοφιλή τουριστικό προορισμό τα πολλά καταστήματα που διαθέτουν κάνναβη, ιδίως στο Άμστερνταμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου