Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Δυτική Μακεδονία


Ο καιρός όχι μόνο θα χαλάσει αλλά θα είναι πολύ αισθητή η αλλαγή με αποτέλεσμα η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας να εκδώσει εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων...
Σύμφωνα με αυτό: Σήμερα ΤΡΙΤΗ 20-9-2011: Iσχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα είναι ιδιαίτερα έντονες στα Δυτικά και τη Μακεδονία και από τη νύχτα στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη.


Από τις 09:00 το πρωί θα έχει ισχυρή βροχόπτωση με καταιγίδα στους νομούς
- Φλώρινας

-Ιωαννίνων
-Θεσπρωτίας
-Κέρκυρας


Από τις 15:00 το μεσημέρι:
- Ιωαννίνων

- Θεσπρωτίας
- Πρεβέζης
- Άρτας
- Αιτωλοακαρνανίας
- Κεφαλληνίας
- Λευκάδας
- Γρεβενών
- Κοζάνης
- Φλώρινας
- Πιερίας
- Ημαθίας
- Πέλλας


Από τις 21:00 το βράδυ:

- Μεσσηνίας
- Ηλείας
- Αχαΐας
- Αιτωλοακαρνανίας
- Ευρυτανίας
- Καρδίτσας
- Τρικάλων
- Λάρισας
- Γρεβενών
- Κοζάνης
- Ημαθίας
- Πιερίας
- Πέλλας
- Κιλκίς
- Χαλκιδικής
- Μαγνησίας (θυελλώδεια άνεμοι)ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-9-2011: 
Iσχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακή βελτίωση του καιρού το απόγευμα από τα Δυτικά. Θα επικρατήσουν βοριάδες από τα Δυτικά και Βόρεια και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά (6 με 9 βαθμούς) σε όλη τη χώρα.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:


Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.


Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.


Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου