Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Ινδία

Πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι πλήττονται από τις πλημμύρες στην Ινδία, καθώς οι σφοδρές βροχοπτώσεις των μουσώνων σαρώνουν το βόρειο και το...
ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Τουλάχιστον 94 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα ομόσπονδα κρατίδια Ορίσα και Ούταρ Πραντές τις τελευταίες εβδομάδες, ανέφεραν εγχώρια Μ.Μ.Ε..

«Το δεύτερο κύμα πλημμυρών που άρχισε την 19η Σεπτεμβρίου, 12 ημέρες μετά το πρώτο, σκότωσε 19 ακόμα ανθρώπους, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων σε 60» στην Ορίσα, δήλωσε ο Π.Κ. Μοχαπάτρα, αξιωματούχος αρμόδιος για θέματα αρωγής στο ανατολικό αυτό ομόσπονδο ινδικό κρατίδιο.

Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε πνιγμούς ή στην κατάρρευση σπιτιών. Υπολογίζεται ότι 4 εκατ. άνθρωποι επλήγησαν σε 3.000 χωριά στο κρατίδιο, πρόσθεσε ο Μοχαπάτρα σε δηλώσεις του στην Μπουμπανέσουαρ, την πρωτεύουσα του κρατιδίου. Οι πλημμύρες είναι οι χειρότερες στην Ορίσα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλέστηκε η εφημερίδα «Hindustan Times».

«Αναπτύξαμε επτά ελικόπτερα, για να διεξάγουμε επιχειρήσεις διάσωσης, ρίψεις τροφίμων και υλικών αρωγής από αέρος» είπε ο Μοχαπάτρα και πρόσθεσε ότι «Πάνω από 300 μέλη της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών συμμετέχουν στις σωστικές προσπάθειες». Περίπου 5.000 σκηνές και άλλα είδη πρώτης ανάγκης διένειμε και ο Ερυθρός Σταυρός.

Στο βόρειο κρατίδιο Ούταρ Πραντές έχασαν τη ζωή τους 34 άνθρωποι, είπε ο τοπικός αξιωματούχος Ρ.Σ. Πάντι. Στο γειτονικό κρατίδιο Μπιχάρ, οι Αρχές κήρυξαν κατάσταση συναγερμού για πλημμύρες σε 12 περιοχές, ανάμεσά τους και η πρωτεύουσα Πάτνα. Νερό υπερχείλισε από ένα φράγμα, στο οποίο η στάθμη είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί από το 1975, πλημμυρίζοντας αρκετές περιοχές, ανέφερε η εφημερίδα «Hindustan Times», επικαλούμενη αξιωματούχους.

Σημειώνεται ότι η εποχή των μουσώνων στην Ινδία διαρκεί από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο. Στη φετινή περίοδο μέχρι στιγμής πάνω από 900 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου