Με επίσημο δελτίο Τύπου που φέρει υπογραφή και σφραγίδα διαφορετική από εκείνη της επιστολής-πρότασης προς την ΠΑΕ και διαφορετικό όνομα, ο Πρίγκιπας Σουλτάν που έδωσε νέα φωτογραφία δηλώνει έτοιμος να κάνει δικό του τον Παναθηναϊκό. Ο φερόμενος ως εκπρόσωπος του Πρίγκιπα, Βλάσης Τσάκας, έδωσε στην δημοσιότητα δελτίου Τύπου με δήλωση του Σουλτάν, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να πάρει τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα έδωσε και καινούρια φωτογραφία, την οποία μπορείτε να δείτε στο photo gallery. Το gazzetta.gr ως όφειλε από την πρώτη στιγμή...

...περνούσε από κόσκινο τα λεγόμενα του Τσάκα αλλά και το πρώτο δελτίο Τύπου. Έτσι θα κάνει και σήμερα, θέτοντας υπ'όψιν κάποια από τα «περίεργα».
1)Το όνομα που ήρθε στην δημοσιότητα μέσω του διαβατηρίου από την κράτηση που έγινε στον Αστέρα περιείχε το όνομα ''Φαρχάν''. Στο νέο δελτίο Τύπου στην υπογραφή του Πρίγκιπα υπάρχει το ''Ραχμάν'' και πουθενά το ''Φαρχάν''. Διαφορετικό όνομα επίσης υπάρχει και στην πρόταση επιστολή από εκείνο που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.
2) Η σφραγίδα από την επιστολή-πρόταση προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι διαφορετική από εκείνη που παρουσιάζεται στο σημερινό δελτίου Τύπου. Από στρογγυλή έγινε... ξαφνικά οβάλ, κάτι που δεν συνηθίζεται σε καμία περίπτωση.
3) Η υπογραφή στο τέλος του κειμένου, μοιάζει διαφορετική από εκείνη της επιστολής-πρότασης προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
4) Δεν έλειψαν ξανά περίεργες φράσεις που δεν τις συναντάς στην αγγλική. Όπως και παράδειγμα το '"the offer is in full force", που σημαίνει ότι η «πρόταση είναι σε πλήρη ισχύ».
5) Ο δικηγόρος Παναγιώτης Πετρόπουλος έλαβε με e-mail το πληρεξούσιο. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους αυτό σημαίνει ότι προβλέπεται χρήση μόνο από τον ίδιο τον Πετρόπουλο, καθώς για να αποκτήσει πλήρη ισχύ χρειάζεται να έχει το γνήσιο της υπογραφής από πρεσβεία ή προξενείο. Επίσης η πλευρά Βαρδινογιάννη μπορεί να προχωρήσει μόνο να έχει το γνήσιο χαρτί.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της δήλωσης του υποψήφιου Σαουδάραβα επενδυτή του Παναθηναϊκού έχει ως εξής:
"Εξαιτίας του θορύβου που έχει δημιουργηθεί από την προσφορά μας για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών (54,7%) του Παναθηναϊκού, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα.
1. Η απόφαση μας έχει παρθεί και η πρόταση μας για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Παναθηναϊκού είναι σε πλήρη ισχύ.
2. Έχουμε ορίσει τον κύριο Παναγιώτη Πετρόπουλο, δικηγόρο, ως τον νόμιμο αντιπρόσωπο μας, ο οποίος αναλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις με τους δικηγόρους της οικογένειας Βαρδινογιάννη, και όταν ολοκληρωθούν επιτυχώς όλες οι νόμιμες διαδικασίες, η μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών θα υπογραφεί. Το απαραίτητο πληρεξούσιο έγγραφο συντάσσεται.
3. Εφόσον υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, τότε μέσα στις επόμενες ημέρες σχεδιάζουμε να επισκεφτούμε την Αθήνα για να ολοκληρώσουμε τη μεταβίβαση.
4. Μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της πλειοψηφίας των μετοχών και μαζί με τον κύριο Βλάση Τσάκα και με άλλους συνεργάτες μου, οι οποίοι με συνοδεύουν, σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει.
Ζητάω την κατανόηση όλων των ανθρώπων οι οποίοι εμπλέκονται και ιδιαίτερα των εκατομμυρίων οπαδών του Παναθηναϊκού για τις πιθανές καθυστερήσεις στη διαδικασία, που ίσως προκληθούν από ζητήματα άσχετα με τον προγραμματισμό μας.
Ερχόμαστε με τις καλύτερες προθέσεις για τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα, γενικότερα.
Η Αυτού Εξοχότης, Πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ".
«Ήρθε το πληρεξούσιο»
Ο Βλάσης Τσάκας το απόγευμα της Τρίτης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, τονίζοντας ότι το πληρεξούσιο είναι στα χέρια του δικηγόρου Πετρόπουλου και πως ο Πρίγκιπας αναμένεται άμεσα στην Ελλάδα.
Αναλυτικά όσα είπε ο Βλάσσης Τσάκας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6: 

Για το πληρεξούσιο: «Βεβαίως το πληρεξούσιο βρίσκεται στον κύριο Πετρόπουλο. Το περίμενα από χθες (26/9) αλλά τελικά ήρθε σήμερα (27/9). Ελπίζω όλο αυτό να τελειώσει το συντομότερο δυνατό. Πάντως, δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και αυτό είναι εντολή του πρίγκιπα. Όταν τελειώσουν όλα, θα ανταλλάξουμε τις μετοχές με 20 εκατομμύρια ευρώ».

Για το πόσο θεωρεί ό,τι μπορεί να διαρκέσει η διαδικασία μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου:«Αυτή η διαδικασία είχα πει ό,τι μπορεί να διαρκέσει 48 ώρες, μπορεί να πάει και στις 96. Αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να τελειώσει η διαδικασία, ώστε να είμαστε στη θέση να εφαρμόσουμε την προσφορά μας».

Για το αν θα αναλάβει κάποιο ρόλο στον Παναθηναϊκό: «Ο πρίγκιπας το έχει πει καθαρά πως μαζί σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα. Οπωσδήποτε θα έχω ρόλο».

Για το αν θα γίνει κάποιος οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ: «Έχετε την εντύπωση ότι θα πάμε και θα υπογράψουμε έτσι χωρίς έλεγχο. Θα οριστεί ένα μίνιμουμ και μάξιμουμ. Εμείς ξέρουμε περίπου που είναι».

Για τις φήμες που τον θέλουν να έχει συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη: «Έχουμε επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του κύριου Βαρδινογιάννη, όχι με τον ίδιο».

Για το πότε αναμένεται η άφιξη του πρίγκιπα στην Ελλάδα: «Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα είναι στην Ελλάδα ο πρίγκιπας».
Επιβεβαιώνει ο δικηγόρος!
Από κει και πέρα, το gazzetta.gr ως όφειλε επικοινώνησε με τον δικηγόρο Παναγιώτη Πετρόπουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι έχει το πληρεξούσιο στο e-mail του σε ηλεκτρονική μορφή αν και θα πρέπει κάποια στιγμή να του κατατεθεί και το επίσημο έγγραφο στην κανονική του μορφή.