Για πρώτη φορά στα χρονικά η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς ο Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε λόγω αγανακτισμένων διαδηλωτών.
Ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα έχει αγανακτήσει με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με τα οικονομικά μέτρα και το φωνάζει σε κάθε ευκαιρία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας βρέθηκε στην εξέδρα των επισήμων στην Θεσσαλονίκη αλλά η παραλιακή λεωφόρος είχε μια διαδήλωση και έτσι παρέλαση δεν θα πραγματοποιηθεί. Μια ομάδα ατόμων έμπαινε στο δρόμο μερικά μόλις μέτρα από την εξέδρα φωνάζοντας συνθήματα.
Οι διαδηλωτές όταν αντίκρισαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έσπασαν τα κάγκελα και μπήκαν στον δρόμο όπου θα περνούσαν τα οχήματα και οι στρατιώτες. Μάλιστα, υπήρχαν ρίψεις μπουκαλιών, γιαουρτιών και αυγών προς την εξέδρα των επισήμων.
Η Αστυνομία είχε πάρει ισχυρά μέτρα ασφαλείας αφού την εξέδρα των επισήμων δεν μπορούσε να πλησιάσει άνθρωπος. Πολλές κλούβες και άνδρες του ΜΑΤ, αλλά δεν πλησιάζουν τους διαδηλωτές για να μην γίνουν επεισόδια.
«Πρέπει να ντρέπονται»
«Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση. Εγώ στα 15 μου πολέμησα για την πατρίδα. Δεν μπορούν να με λένε προδότη», δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας. Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στον χώρο της παρέλασης, μετά την αποχώρηση του Κάρολου Παπούλια έμεινε στη θέση του και τραγουδούσε τον Εθνικό Ύμνο!