Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Οι τρεις δρόμοι που απέμειναν στον κ.Παπανδρέου

Ουσιαστικά πλέον ο κ. Παπανδρέου έχει τρεις βασικές επιλογές:


Να επιμείνει στο δημοψήφισμα, να καταγγείλει τους αμφισβητίες και να εκβιάσει με κατάρρευση των πάντων εάν δεν στηριχθούν οι επιλογές του. Σε μία τέτοια περίπτωση οδηγούμαστε ραγδαία σε πτώση της κυβέρνησης, διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και προφανώς εκλογές, με το φάντασμα της χρεοκοπίας να απειλεί τη χώρα.
Να αναδιπλωθεί με ένα εύσχημο ή λιγότερο εύσχημο τρόπο, να δηλώσει ότι δεν θα κάνει το δημοψήφισμα, ώστε να κερδίσει χρόνο και ο ίδιος και η χώρα για να υιοθετηθεί από τη Βουλή η ευρωπαϊκή συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου. Υπό προϋποθέσεις και με αυτή την αναδίπλωση η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και οι λογαριασμοί των αμφισβητιών με τον κ. Παπανδρέου, αλλά και το θέμα των εκλογών θα ξεκαθαριστούν μετά από δύο, τρεις μήνες, διάστημα που απαιτείται για να υλοποιηθεί η συμφωνία.
Να αποδεχθεί ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά μέσα σε αυτό το κλίμα και να διευκολύνει τις εξελίξεις παραιτούμενος από την πρωθυπουργία και συμφωνώντας η εκλέξει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ νέο πρωθυπουργό, ο οποίος θα οδηγήσει τη χώρα στο επόμενο δύσκολο διάστημα, αποφεύγοντας τις εκλογές, ώστε να υλοποιηθεί η ευρωπαϊκή συμφωνία.
Προς το παρόν είναι άγνωστες οι προθέσεις του πρωθυπουργού, όμως οι εισηγήσεις λένε ότι πρέπει να λυθεί ο θέμα εντός της ημέρας, καθώς όσο περνούν οι ώρες το κλίμα για τον ίδιο και την κυβέρνησή του βαραίνει επικίνδυνα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2011/11/blog-post_4361.html#ixzz1cdnjf3Zt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου