Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Οι λυπητερές μέχρι το τέλος του χρόνουΑρχίζει από αυτή την εβδομάδα η αποστολή περίπου 3 εκατομμυρίων εκκαθαριστικών για...
την πληρωμή της πρώτης και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος του 2010 αλλά και της ειδικής εισφοράς την οποία περιμέναμε από τον Οκτώβριο.

Παράλληλα συνεχίζεται η καταβολή των δόσεων για το πολυεκκαθαριστικό που περιλαμβάνει την εισφορά αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος, και της έκτακτης εισφοράς στις αντικειμενικές δαπάνες. Στο τέλος του Νοεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί η τρίτη δόση.

Επίσης «τρέχει» και το «χαράτσι» για το ειδικό τέλος ακινήτου που θα πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ήδη τα περισσότερες «λυπητερές» έχουν φτάσει στους φορολογούμενους που θα πρέπει οπωσδήποτε να σπεύσουν να το πληρώσουν καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τους κόψουν το ρεύμα. Μια απόφαση που έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις από τους πολίτες, ενώ οι δήμαρχοι σε ορισμένους νομούς της χώρας τονίζουν ότι θα επανασυνδέουν μόνοι τους παράνομα το ρεύμα στην περίπτωση που κοπεί σε άτομα που δεν έχουν να πληρώσουν το ειδικό τέλος.

Μέχρι το τέλος του μήνα έχουν την δυνατότητα να υπαχθούν στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000-2009 και περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι που «γύρισαν την πλάτη» στην αρχική ρύθμιση και δεν αποδέχθηκαν το εκκαθαριστικό.

Έως το τέλος του Νοεμβρίου πρέπει να υποβληθεί η αίτηση και να πληρωθούν τα παράβολα για την ένταξη στη ρύθμιση των αυθαιρέτων ενώ η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι 22 Δεκεμβρίου. Στο ίδιο διάστημα μπορούν να ενταχθούν και οι τελευταίοι στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους.

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 θα αρχίσουν να αποστέλλονται στο τέλος Νοεμβρίου και θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Τα νέα τέλη είναι αυξημένα έως και 120 ευρώ .

Για τα επιβατικά τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως 31 Οκτωβρίου 2010 (καθώς και για τις μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως ταξινόμησης) κυμαίνονται από 22 έως 1.320 ευρώ. Στα αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού τα νέα τέλη διαμορφώνονται στα 135 ευρώ από 120 ευρώ για τα 1.072 – 1.357 κυβικά εκατοστά και σε 240 ευρώ από 220 ευρώ για τα 1.358 μέχρι 1.548 κυβικά εκατοστά.

Η μεγαλύτερη αύξηση της τάξης των 120 ευρώ καταγράφεται στα αυτοκίνητα πάνω από 4.001 κυβικά εκατοστά, με τα νέα τέλη να διαμορφώνονται στα 1.320 από 1.200 ευρώ που ήταν για το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου