Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Τιτανικός: Στο σφυρί αντικείμενα από το ναυάγιο


Εκατό ακριβώς χρόνια μετά το ναυάγιο του διάσημου υπερωκεάνιου, που μετέφερε 2.208 επιβάτες, περισσότερα από 5.000 αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το βυθό θα δημοπρατηθούν στις 15 Απριλίου στηΝέα Υόρκη.
Η εταιρεία RMS Titanic, θυγατρική της εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων Premier Exhibitions, και μόνος κάτοχος των δικαιωμάτων για τα αντικείμενα αυτά, δήλωσε ότι ζήτησε από τον οίκο δημοπρασιώνGuernsey’s της Νέας Υόρκης, να οργανώσει την πώληση.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 15 Απριλίου, την επέτειο του ναυαγίου του «κοσμήματος» της White Star, που βυθίστηκε κατά το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον(Αγγλία), στη Νέα Υόρκη, αφού συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στα ανοιχτά της Νέας Γης (Καναδάς).
Καμία τιμή δεν έχει δοθεί αλλά η Premier Exhibitions είχε εκτιμήσει τα αντικείμενα σε 189 εκατ. δολάρια το 2007.
«Ελπίζουμε να βρούμε έναν αγοραστή, ο οποίος θα μπορέσει να δώσει ζωή στη συλλογή και στην περιοχή του ναυαγίου» αναφέρει ο πρόεδρος της RMS Titanic Κρίστοφερ Νταβίνο σε ένα χρηματιστηριακό έγγραφο.
Καμία εξήγηση δεν δόθηκε για την πώληση, αλλά η Premier Exhibitions τον περασμένο μήνα αναδιοργάνωσε τη διαχειριστική της ομάδα μετά την ανακοίνωση ζημιών το δεύτερο τρίμηνο, περίπου δύο εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως λόγω της χαμηλής συμμετοχής στις εκθέσεις της.
Μια 3D έκδοση του «Τιτανικού» του Τζέιμς Κάμερον (1997) θα βγει στις αίθουσες στις ΗΠΑ και τον Καναδά στις 6 Απριλίου.
Πηγή: newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου