Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ 'ARTIST' ΚΕΡΔΙΣΕ 6 ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΕΖΑΡ


Η ασπρόμαυρη και βωβή ταινία "The Αrtist" του Μισέλ Χαζαναβίσιους πέτυχε την Παρασκευή νέες διακρίσεις αυτή τη φορά στο δικό της "γήπεδο" τη Γαλλία: κέρδισε έξι Σεζάρ, ανάμεσα στα οποία και αυτό της καλύτερης ταινίας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για Οσκαρ στην πολυαναμενόμενη για τους...
λάτρεις της 7ης τέχνης τελετή απονομής την Κυριακή.

Το "The Αrtist" ταινία - φόρος τιμής στο βωβό σινεμά, απέσπασε ακόμη Σεζάρ σκηνοθεσίας (Μισέλ Χαζαναβίσιους) και πρώτου γυναικείου ρόλου (Μπερενις Μπεζό) και σε τρεις ακόμη κατηγορίες, ενώ έχει ήδη κερδίσει 3 Χρυσές Σφαίρες και 7 Μπάφτα.

Μιλώντας σε ρεπόρτερ στις αρχές της εβδομάδας, ο Χατζαναβίσιους δήλωσε ότι θα ξανασυνεργαστεί με την Μπεζό στην επόμενη ταινία του, αν και δεν έχει ακριβή ιδέα για το τι θα πραγματεύεται η ταινία του αυτή.
Η ταινία "The Αrtist" έχει 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ. Συγκεκριμένα, θα είναι υποψήφιο στις παρακάτω 10 κατηγορίες: Kαλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Α’ Γυναικείου Ρόλου, Πρωτότυπου Σεναρίου, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Μουσικής Επένδυσης, Κοστουμιών και Σκηνογραφίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου