Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Ψηφίζω… επιστήμη!>
Όλα αυτά τα χρόνια αναρωτιέμαι γιατί ο άνθρωπος να ζει σαν ζώο από την στιγμή που θεωρείται πιο έξυπνο από αυτό;
Κάθε μέρα βλέπω όλο και περισσότερα άθλια συμβάντα, φτώχεια, θάνατοι, γενοκτονίες, πόλεμοι, διεφθαρμένοι πολιτικοί, αγάπη για τα χρήματα, απελπισμένοι γονείς, κατεστραμμένα παιδιά, μολυσμένα νερά, εργοστάσια που δεν δίνουν δεκάρα για το τι θα καταστραφεί με αφορμή να πουλήσουν το τελικό προϊόν, μάρκετινγκ ακόμα και μέσα στην οικογένεια, εξάρτιση από τα άχρηστα και άλλα πολλά…
Ο κάθε ένας άνθρωπος ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί ζητιάνε μια ήσυχη ζωή με αγάπη αλληλεγγύη, ενδιαφέρων και ανθρωπια. ειναι κάτι στιγμές που σκάφτομαι ποια είναι η διάφορα μας από τα κοινά και ‘χαζά ζώα. 
Ας επιστρέψουμε πάλι στα ζώα και τελείως τυχαία θα πάρουμε την ζωή ένας λαγού και να δούμε περιληπτικά την ζωή του. Ένας λαγός γενιεται, μεγαλωνει, μαθαίνει διάφορα από τους γονείς του για να είναι έτοιμος για την υπόλοιπη ζωή του. Κάποια στιγμή βρίσκει μια η έναν σύντροφο αφήνει απογόνους και κάποια στιγμή πεθαίνει είτε από φυσικά αίτια η από το επικίνδυνο δασός. Σε όλη την ζωή του ο λαγός δεν παραπονέθηκε σε κανέναν ότι δεν του άρεσε η τρύπα που ζούσε , την τροφή που είχε ή την απλή ζωή που έκανε.
Και ας δούμε την ζωή ενός ανθρώπου. Γεννιέται, όλοι τριγύρω του αρχίζουν να γίνονται πηγές γνώσης, μαθαίνει να αμύνεται, να υποψιάζεται, να ζηλεύει, να αγαπάει,  μαθαίνει τηνCoca-Cola μαθαίνει να σκοτώνει χωρίς λόγο, μαθαίνει ότι για να κερδίσεις πρέπει να νικήσεις κάποιον άλλον σε κάτι, μαθαίνει να κλέβει , να επιδεικνύει.. και αλλά πολλά που όλοι μας ξέρουμε..
Ο μέσος Όρος ζωής ενός ανθρώπου είναι περίπου 67 χρόνια. Δηλαδή 24,455 μέρες. Υπολόγισε τα χρόνια που έχεις ζήσει να δεις πόσες μέρες από την ζωή σου είναι πλέον παρελθόν. Εκμεταλλεύσου τις υπόλοιπες στο μέγιστο και μην αφήνεις μέρα να πηγαίνει χαμένη. 
Ερχόμαστε τώρα εμείς και αφήνουμε την  τύχη μας σε κάποιους που αποκαλούνται “εκπρόσωποι”. Πολικοί, βουλευτές, γερουσιαστές, καγκελάριοι και άλλοι πολλοί…
Το πώς καταλήξαμε εδώ είναι μια μεγάλη ιστορία που πατεί πάνω στους αμόρφωτους. Όταν λέω αμόρφωτος δεν εννοώ τα άτομα που δεν έχουν πανεπιστημιακές γνώσεις, αλλά τα άτομα που δεν έχουν τις ουσιαστικές γνώσεις για να μπορούν να κρίνουν και να πράξουν συμφωνά με τα δικά τους κριτήρια, να δημιουργήσουν ιδέες χωρίς να φοβούνται το τι θα γίνει, χωρίς να βασίζονται σε θρησκείες, πολιτικές ή νόμους. Οι “ΜΕΓΑΛΟΙ” θέλουν να είμαστε αμόρφωτοι για να μην μπορούμε να πούμε την άποψη μας και να τους απομακρύνουμε από την θέση αυτή.
Είμαστε πρόβατα. Κάνουμε και μπεεεεεε.. το μόνο πράγμα που μας χωρίζει από τα ζώα είναι ότι οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση του ανικανοποίητου… ο κάθε ένας σε διαφορετικό επίπεδο.. αλλά ΟΛΟΙ το έχουν, πάντα θέλουμε κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε ήδη…ΠΑΝΤΑ…
Από την στιγμή που ο άνθρωπος ανακάλυψε πως σκεφτοντας δημιουργεί σκέψεις και ιδέες στην συνέχεια την τεχνολογία, τότε  πρέπει να έχει την απαίτηση η τεχνολογία αυτή να τον εξυπηρετει στην ζωή του. 
Η τεχνολογία είναι αυτή που σήμερα θεραπεύει άτομα, μας μετακινεί πιο γρήγορα, μας βοηθά να μιλάμε και να βλέπουμε άτομα από όλο τον κόσμο. 
Λοιπόν γιατί να έχουμε εκπροσώπους άτομα τα οποία το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ”προσπαθούν” να λύσουν προβλήματα και πάντα να αποτυγχάνουν.
Γιατί να συνεχίζουμε να επιλεγούμε πάντα την ίδια κατηγορία ανθρώπων να μας ελέγχουν; Μπορούμε να κάνουμε μια αλλαγή. Μια πολύ μικρή αλλαγή αλλά και ταυτόχρονα πολύ μεγάλη. Να αλλάξουμε την ψήφο μας. Να αδειάσουμε την βουλή μας από τους άχρηστους χοντρούς που πληρώνονται τον μηνά όσα βγάζουμε εμείς σε 4 χρόνια με full time ωράριο 24/7.
Από την στιγμή που η τεχνολογία είναι αυτή που λύνει τα προβλήματα και μας διευκολύνει στην ζωή μας γιατί να μην επιλέξουμε κάποιους επιστήμονες να υπάρχουν πάνω στην διοίκηση, αυτοί που επιστημονικά και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία θα λύνουν προβλήματα 10 χρόνια πριν αυτά εμφανιστούν, θα προγραμματίσουν την ροη του συστήματος έτσι ώστε να μην βάζει κάνεις χέρι σε μας, με αποτέλεσμα να έχουμε δωρεάν παιδεία, δωρεάν μετακίνηση, πρόσβαση σε γνώσεις που στις μέρες μας θεωρούνται ακριβές, δωρεάν υγεία το πιο σημαντικό, καταπολέμηση φτώχειας. ευκαιρίες εκπαίδευσης για όλους. Όταν αυτοματοποιηθούν όλα η χώρα θα είναι σε θέση να λειτουργεί ως αυτόνομη να ην έχει ανάγκη τους τρίτους,  αν θα παράγει αγαθά και τα έχουμε όλοι μας σε αφθονία δεν θα χρειάζεται να δίνουμε λεφτά για να τα αποκτήσουμε, απλά θα τα έχουμε…δεν θα χρειαστεί να δουλεύουμε για άλλους για να κερδοσκοπούν εις βάρος των άλλων, θα δουλεύουμε για τους εαυτούς μας για να έχουμε αυτό το κάτι παραπάνω που πάντα θέλουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου