Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Διαρρήξεις σε περισσότερα από είκοσι γραφεία καθηγητών στο ΑΠΘ


Διαρρήξεις σε περισσότερα από είκοσι γραφεία καθηγητών στο ΑΠΘ
Περισσότερα από είκοσι γραφεία καθηγητών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, διέρρηξαν άγνωστοι, αφαιρώντας φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικά αρχεία, έγγραφα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.
Όπως είπε στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων ο πρόεδρος του χημικού τμήματος, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, οι άγνωστοι δράστες «χτύπησαν» το κτίριο του κεντρικού χημείου του ΑΠΘ τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Αφού έσπασαν τη μια μετά την άλλη τις κλειδαριές από τις εξώπορτες των γραφείων, πιθανόν με σιδηρολοστούς, ανενόχλητοι τα διέρρηξαν και εξαφανίστηκαν ενώ, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, φρόντισαν να μην αφήσουν πίσω τους δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα ίχνη.
Να σημειωθεί, ότι και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί κρούσματα κλοπών, αλλά και καταστροφών, σε γραφεία καθηγητών και σε άλλους χώρους του ΑΠΘ, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τις πρυτανικές αρχές. Οι περισσότεροι καθηγητές δεν εμπιστεύονται πλέον τους πανεπιστημιακούς χώρους και αναγκάζονται να μεταφέρουν καθημερινά, σε φακέλους και σκληρούς δίσκους, εργασίες και σημαντικά έγγραφα, στην προσπάθειά τους να τα προστατεύσουν από τις διαρρήξεις και τις λεηλασίες.
ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου