Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Νέο ΕΚΤΑΚΤΟ Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού


Νέο ΕΚΤΑΚΤΟ Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Νέο έκτακτο  δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων εξέδωσε νωρίτερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τις επόμενες μέρες και παράλληλα συστήνει στους πολίτες τι θα πρέπει να προσέξουν έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις, προφανώς όπως αυτές που είδαμε να συμβαίνουν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες.
Πριν καλά καλά πάρουμε ανάσα από τα διαδοχικά περάσματα της κακοκαιρίας, ένα νέο κύμα βαρυχειμωνιάς ξεκίνησε ήδη να πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πυκνό χιόνι πέφτει ήδη στη Θεσσαλονίκη, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη, βρίσκεται στους μηδέν βαθμούς.
 • Α. Σήμερα Τρίτη 7-2-20121. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας καιΚεντρικής χώρας που κατά τόπους θα είναι πυκνές.2. Οι Βοριάδες στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 9 και πιθανόν τοπικά 10 μποφορ.
  Β. Την Τετάρτη 8-2-2012
  1. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σε πεδινές περιοχές και κατά τόπους στη Μακεδονία,Θράκη, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Ευβοία θα είναι πυκνές.
  2. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 με 9 και τοπικά στα Βόρεια πιθανώς τα 10 μποφορ μεεξασθένηση από τη νύχτα.
  3. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα Ανατολικά και Βόρεια.
  Γ.Από την Πέμπτη 9-2-2012 και μετά οι χιονοπτώσεις, αν και γενικά ασθενείς, θα συνεχιστούν σταορεινά της Ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχέςστα Κεντρικά και Βόρεια περίπου μέχρι το Σάββατο.
  Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα Ηπειρωτικά.
  Δ. Ειδικότερα για την Αττική την Τετάρτη 8-2-2012 χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καιπιθανώς στα Βόρεια προάστια. Σταδιακά την Πέμπτη 9-2-2012οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
ΧΙΟΝΙ – ΠΑΓΕΤΟΣ ή ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
 • 1.Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ  για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)
 • 2. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων
 • 3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια
 • 4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση
 • 5. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, οφείλουν να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Να ταξιδεύουν  κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν  τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται  στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
 • 6. Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης
 • 7. Να προφυλάσσονται από τις πτώσεις και να προφυλάσσουν και τους άλλους αφαιρώντας πχ το χιόνι μπροστά από την κατοικία τους,  αποφεύγοντας να βουλώσουν τις απολήξεις των υδρορροών
 • 8. Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος
 • 9. Να προστατεύονται οι σωληνώσεις του νερού απέναντι στον παγετό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου