Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Σπάστε κωδικούς από Thomson και Speedtouch

http://hellescape.wordpress.com
Λοιπόν. Λογικά όλοι σας έχετε έναν φίλο που έχει έναν γνωστό ο οποίος ξέρει να σπάει δίκτυα. Λοιπόν η αλήθεια είναι πως για να σπάσεις πλέον ένα ασύρματο δίκτυο απαιτεί έναν καλό επεξεργαστή και μια wordlist που να περιέχει λέξεις αριθμούς και γράμματα για να τα συνδυάσει όλα αυτά και να τα  χρησιμοποιήσει ο υπολογιστής για να σπάσει το κλειδί κάνοντας κάποιες προσπάθειες, δηλαδή επιθέσεις. Τώρα πλέον ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να σπάσεις ένα δίκτυο είναι να χρησιμοποιήσεις μια χειροποίητη διανομή του Linux που λέγεται Backtrack το οποίο περιέχει μέσα προγράμματα και εντολές έτσι ώστε να μπορέσεις να τις χρησιμοποιήσεις για να σπάσεις ένα δίκτυο.
Τώρα σχετικά με τις ασφάλειες των δικτύων.
Υπάρχουν κάποιοι αλγόριθμοι κρυπτογράφησης των δικτύων. Μερικά από αυτά τα έχετε δει, τα έχετε ακούσει, πχ.WEP, WPA, WPA2. και συνδυασμοί κάποιων από αυτούς.
επειδή όλοι αυτοί οι αλγόριθμοι χρησιμοποιούν διαφορετικούς τρόπους για να κρυπτογραφήσουν το σήμα που προέρχεται από έναν πομπό, είναι διαφορετικός και ο τρόπος με τον όποιον αποκρυπτογραφείς(σπας) αυτόν, και στην συνεχεία να βρεις και το κλειδί. Όπως έγραψα και παραπάνω και να έχεις όλα τα απαιτούμενα(καλό επεξεργαστή, σωστές εντολές, wordlist  αν είναι απαραίτητο , έναν δυνατό Adapter για το ασύρματο σήμα κλπ, κλπ, κλπ) όλο αυτό απαιτεί πολύ χρόνο γιατί για να κάνει ο υπολογιστής όλες αυτές τις προσπάθειες στο να βρει το κλειδί.
Επίσης έναν μεγάλο ρόλο παίζει και το μήκος κλειδιού που χρησιμοποιείται στην κρυπτογράφηση πχ( password: 1234567890123 ή mafia, και ένα άλλο password: sec123χαζη*12) είναι η ποικιλία των χαρακτήρων που κάνει την διαφορά.
Όλα αυτά για να καταλάβετε το  πως περίπου λειτουργεί όλο το θέμα σχετικά με αυτό.
Όμως υπάρχει τρόπος να ξεκλειδώσεις ένα ασύρματο δίκτυο εκμεταλλεύοντας κάποια λάθη που υπάρχουν στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις των ρουτερ Thomson, Speed Touch και το γεγονός ότι ο γείτονας δεν ξέρει να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να αλλάξει τον κωδικό ;-) .
Τι εννοώ με αυτό; Το προεπιλεγμένο (default)κλειδί των δικτύων αυτών αποτελείται από έναν αλγοριθμικά παραγόμενο από το όνομα του κλειδί.. δηλαδή πείτε πως βρίσκετε ένα δίκτυο που λέγεται “Thompson3L3P” οι 6 τελευταίοι χαρακτήρες μετά το όνομα του ρουτερ είναι αυτό, το οποίο με έναν αλγόριθμο μετατρέπεται στο κλειδί με το οποίο μπαίνεις (συνδέεσαι ) στο δίκτυο αυτό.(παρένθεση: όλο αυτό που θα περιγράψω ισχύει, αλλά μόνο σε δίκτυα τα οποία δεν τα έχουν αλλάξει τους κωδικούς (και είναι πολλλλλαααααα) κλείνει η παρένθεση)
Λοιπόν, αυτός ο αλγόριθμος βρέθηκε και γράφτηκε σε ένα προγραμματακι. Το οποίο το μόνο που κάνει είναι να μετατρέπει το όνομα του δικτύου στο κλειδί που όλοι ψάχνετε.. αρκετά με την φλυαρία και την θεωρία και τώρα ας μπούμε στο ψητό
εικονα 1
εικόνα 2
εικονα 3
εικονα 4
 1. Θα κατεβάσετε το αρχείο που υπάρχει παρακάτω. Το αρχείο αυτό είναι σε συμπιεσμένο φάκελο για τον λόγο ότι άμα το κατεβάσετε να μην προκύψουν προβλήματα με την ασφάλεια του υπολογιστή επειδή το προγραμματακι έχει κατάληξη *.exe. όπου τέτοια κατάληξη έχουν και οι ιοί έτσι.
 2. θα αποσιμπιεσετε το αρχειο stkeys.exe στον σκληρο σας δισκο “C:\” για να το βρισκετε πιο γρηγορα και να μην παιδευεστε με τις εντολες που ερχονται.
 3. Τωρα το αρχειο ειανι ετοιμο και εδώ κανετε ένα διαλειματακι 10 λεπτων για μια γουλια καφε.
 4. Σε αυτό το βημα σηνεχιζεις να πινεις καφε…..
 5. εδώ σταματας, και συνεχιζουμε…
  το προγραμματακι αυτό λοιπον το οποιο το αποσιμπιεσαμε και λεγεται stkeys.exe τρεχει στο DOS…  πωωωω … (-και που να ξέρω εγω τι θα κανω με αυτό??)  ε χαλαρα δυο τρεις εντολες εχει… J
  αν τρεχεις XP θα πας Εναρξη>Όλα τα προγραμματα>Βοηθηματα>Γραμμη Εντολων
  Αν τρεχεις Vista,7, θα πατησεις Εναρξη και στην αναζητηςη που υπαρχει γραψτε “cmd”. Και ανοιγει λοιπον ένα παραθυρακι με καποια πραγματα γραμμενα όπως στην εικόνα 1
 6. τωρα αυτό που εχουμε να κανουμε είναι να παμε να βρουμε το αρχειο(stkeys.exe)  μεσα από το DOS. Για να το κανουμε αυτό θα γράψουμε
  *** cd/ ***             με αυτή την εντολη θα παμε στην ριζα, δηλαδη στον σκληρο δισκο στον οποιον αποθηκευσαμε το αρχειο μας. οπως στην εικονα 2
 7. Ωραία τωρα ας’ριξουμε μια ματια στο τι υπαρχει μεσα στον σκληρο για να πειστουμε πως το αρχειο μας υπαρχει εκει(αν δεν υπαρχει κάτι εκανες λαθος) εικονα 3
  για να το κανουμε αυτό γραφουμε την εντολη***  dir   ***  και πατατε Enter Θα παρατηρισετε να εμφανιζει πολλα αρχεια και φακελους. Και καπου εκει λογικα θα γραφει και το stkeys.exe.
 8. τωρα παμε να τρεξουμε το προγραμμα, γραφουμε stkeys αφηνουμε ένα κενο και μετα, τους 6 χαρακτηρες που υπαρχουν διπλα στο ονομα του δικτυου πχ HK3L3P,  τα οποια προσπαθηστε να τα γραψετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ.
  Ένα κανονικο παραδειγμα   *** stkeys HK3L3P ****  εικονα 4
 9. Μολις το γραξετε το παραπανω και πατησετε Enter, αρχιζει να παραγει κλειδια για εκδοσεις του ρουτερ με αυτους  τους χαρακτηρες για κάθε ετος …  εσεις θα κοιτατε όμως από το τελευταιο μεχρις το ποιο παλιο ;-)
 10. τελειωσατε!!!! Γραφετε τον κωδικο καπου και δοκιμαστε να μπειτε με αυτόν, αν δεν γινει δοκιμαστε τον πιο παλιο.
Και ετσι με 10 βηματακια εχετε προσβαση σε ασυρματο Thomson και Speedtouch.
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το STKEYS
P.S. Η γνώση είναι για να την μοιραζόμαστε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου