Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Μπλόκο σε 132 ιστοσελίδες που πωλούσαν προϊόντα μαϊμού


Στο μπλοκάρισμα 132 ιστοσελίδων που θεωρούνται ύποπτες ότι πωλούν πλαστά προϊόντα προχώρησαν οι αρμόδιες ευρωπαϊκές και αμερικανικές υπηρεσίες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη κάνει....


αρκετές φορές σημαντικές επιχειρήσεις αυτού του τύπου, αλλά αυτή ήταν η πρώτη που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αρχές της Βρετανίας, του Βελγίου, της Δανίας, της Γαλλίας και της Ρουμανίας συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση καθώς και η «Europol» και τα αμερικανικά τελωνεία (ICE), σύμφωνα με ανακοίνωση των ICE που κυκλοφόρησε στην Ουάσιγκτον.

Οι αποκλεισμένες ιστοσελίδες πωλούσαν πλαστά εμπορεύματα, αντίγραφα των προϊόντων Nike ή Hermes, καθώς και προϊόντων για παιδιά της μάρκας Ergobaby.

Όλα τα προϊόντα που πωλούντο ήταν «πλαστά χαμηλής ποιότητας|, σύμφωνα με τον διευθυντή των ICE, Τζον Μόρτον.

Η επιχείρηση συνέπεσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την «κυβερνοδευτέρα» (Cyber Monday), ημέρα σημαντικών πωλήσεων στο διαδίκτυο η οποία ακολουθεί παραδοσιακά το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών.

Γνωστές εταιρείες όπως οι Chanel, Gucci, Lacoste, Dior, McAfee, Symantec, Armani, Guess, Burberry, Tommy Hilfiger, Versace, YSL και Michael Kors, αποτελούν στόχο των πλαστογράφων.

Αυτή η νέα επιχείρηση ανεβάζει τον αριθμό των ιστοσελίδων που έχουν μπλοκαριστεί από το 2010 για την πώληση παραποιημένων προϊόντων σε 1630, σύμφωνα με τα ICE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου