Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Τα «σκοτεινά» Χριστούγεννα της Ελλάδας!

Τα φετινά Χριστούγεννα σίγουρα θα είναι τα πιο σκοτεινά των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας.
Κυριολεκτικά σκοτεινά, αφού οι περισσότεροι Δήμοι της Ελλάδας δεν διαθέτουν κονδύλια για τον στολισμό των κεντρικών σημείων των πόλεων και των δρόμων. 

Έτσι στην καλύτερη περίπτωση κάποια ταπεινά δέντρα και μίας περιορισμένης έκτασης εορταστικός φωτισμός θα.....
θυμίζουν την επερχόμενη μεγάλη γιορτή που την αναμένουν κυρίως τα παιδιά. Κάντε μία σύγκριση με την επίσης δύσκολη περσινή χρονιά που τέτοιες μέρες οι περισσότεροι Δήμοι είχαν στολίσει αλλά φέτος δεν μπορούν και είχαν προειδοποιήσει για τη γενικότερη οικονομική τους ασφυξία τη συγκυβέρνηση.

Ένας πρόσθετος λόγος, που τα φετινά Χριστούγεννα, θα μοιάζουν περισσότερο με… Μεγάλη Παρασκευή είναι το γεγονός πως θα είναι τα τελευταία απομεινάρια των πάλαι ποτέ Δώρων αυτά που θα δοθούν σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει συρρικνωθεί δραματικά και οι έμποροι, που ήδη βρίσκονται λίγο πριν το λουκέτο, να εκφράζουν φόβους για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Τα απλήρωτα φορο-χαράτσια, τα τέλη κυκλοφορίας και οι προκλητικά υψηλές τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες δεν αφήνουν τους δοκιμαζόμενους Έλληνες να αισθανθούν το κλίμα των ημερών.

Πώς να είναι εορταστικό το κλίμα όταν από 1ης Ιανουαρίου θα έλθουν νέες τσουχτερές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ;

Συμπεριλάβετε και το γενικότερο κλίμα εθνικής κατάθλιψης, που έλεγε κάποτε ο νυν πρωθυπουργός και τόσο γρήγορα «ξέχασε» και το σκηνικό ολοκληρώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου