Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Έκλεισαν παραλίες λόγω συσσώρευσης σπάνιων κόκκινων φυκιών

Η ραγδαία συσσώρευση ενός σπάνιου πληθυσμού κόκκινου ...
φυτοπλαγκτού στα ανοικτά των ακτών της ανατολικής Αυστραλίας...την Τρίτη, είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν αρκετές δημοφιλείς παραλίες κοντά στο Σίδνεϊ.

Η συσσώρευση αυτή, προκλήθηκε από το είδος noctiluca scintillans. Πρόκειται για δινομαστιγωτές (μονοκύτταρα φύκη που παίρνουν το όνομά τους από τα δύο «μαστίγια» που φέρουν) θαλάσσιες άλγες, οι οποίες ονομάζονται, επίσης, «Sea Sparkle» χάρη στην βιοφωταύγειά τους.

Παρά το γεγονός ότι η άλγη παρουσιάζεται με φυσικό τρόπο, μία τέτοιου είδους συσσώρευση μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τους κολυμβητές, καθώς τα υψηλά επίπεδα της αμμωνίας που περιέχονται στα φύκια μπορούν να προκαλέσουν εξανθήματα και ερεθισμό των ματιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι κόκκινες άλγες ανακαλύφθηκαν αρχικά από σέρφερς στην παραλία Μπόντι νωρίς το πρωί της Τρίτης. Η παραλία έκλεισε για προληπτικούς λόγους, ωστόσο αργά το ίδιο βράδυ ξανάνοιξε καθώς τα φύκια είχαν υποχωρήσει αρκετά. Πολλές παραλίες, όμως, εξακολουθούν να είναι κλειστές για το κοινό, ενώ έχουν τοποθετηθεί ακόμα και ειδικές προειδοποιητικές πινακίδες για τους κολυμβητές.

Οι αρμόδιες Αρχές ερευνούν τώρα τα αίτια που προκάλεσαν τη συσσώρευση της σπάνιας άλγης.
Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Έκλεισαν παραλίες λόγω συσσώρευσης σπάνιων κόκκινων φυκιών http://24wro.blogspot.com/2012/11/blog-post_8474.html#ixzz2DWoPOLmb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου