Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Προτείνουν την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας


Πρόταση για την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας περιλαμβάνει το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας και φέρει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου.


Στην έκθεση τονίζεται πως η χώρα μας έχει σταθερά τις μεγαλύτερες δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε., ενώ γίνεται λόγος για σχέδιο μέσα από το οποίο θα μειωθούν λειτουργικές δαπάνες σε ποσοστό 62% και οι μισθοί και συντάξεις των ενόπλων κατά 41% μέχρι το 2016. Επίσης, σημειώνεται και η μείωση των δαπανών που έχει μέχρι τώρα γίνει πράξη, μέσω του Μνημονίου.

Το σημείο στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα, αναφέρει: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών, αλλά κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών (e-procurement) και την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας».Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Η στρατιωτική θητεία θα παραμείνει υποχρεωτική

Η ελληνική κυβέρνηση ούτε συζήτησε, ούτε πρόκειται να αλλάξει το σημερινό καθεστώς της στρατιωτικής θητείας, δήλωναν κατηγορηματικά χθες το βράδυ αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η στρατιωτική θητεία ήταν και θα παραμείνει υποχρεωτική, πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου