Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

«Βάλε τα λεφτά και... φεύγουμε!»


Ανακοίνωση εξέδωσαν οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού με την οποία ειρωνεύονται τον Πρίγκιπα αλλά τον καλούν να βάλει τα 28 εκατ. ευρώ ως τις 31/12 κι αμέσως θα του παραδώσουν τις μετοχές τους.Συνέχεια των εξελίξεων στον Παναθηναϊκό με ανακοίνωση των μετόχων, χωρίς όμως να αναφέρεται ποιοι συμφωνούν με αυτή. Πάντως καλούν τον Πρίγκιπα, μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στις 20/12, να βάλει τα χρήματα στην ΠΑΕ ως τα τέλη του μήνα και αμέσως θα του παραδώσουν τις μετοχές τους.

Το ύφος της ανακοίνωσης είναι αρκετά ειρωνικό καθώς ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ αναφέρεται συνέχεια ως «η Αυτού Υψηλότης», κάτι που δείχνει τη διάθεση που έχουν απέναντι του. Πάντως η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί ουσιαστικά τελεσίγραφο προς τον Πρίγκιπα να βάλει τα χρήματα έτσι και ενδιαφέρεται πραγματικά για τον Παναθηναϊκό!

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που η Αυτού Υψηλότης δεν άφησε την πικρία του απέναντί μας να εμποδίσει τα σχέδια του για τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε μετά την απόκτηση της ΠΑΕ δεν θα χρειασθεί να συνεργασθεί μαζί μας και εμείς σε αυτή την περίπτωση θα τον συγχαρούμε και θα τον ευχαριστήσουμε για την προσφορά του στην αγαπημένη μας ομάδα.

Επί της διαδικασίας τον διαβεβαιώνουμε ότι η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα αποφασισθεί στις 20-12-2012 στα 28 εκατ. Ευρώ με τιμή 0,33 Ευρώ ανά μετοχή και οι μέτοχοι θα παραιτηθούν εγγράφως από τα δικαιώματα προτίμησης που έχουν. Συνεπώς, εφόσον η Αυτού Υψηλότης στείλει με έμβασμα στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 28 εκατ. Ευρώ μέχρι τις 31-12-2012 έναντι της αυξήσεως, άμεσα θα παραιτηθεί η πλειοψηφία του Δ.Σ. και θα ορισθούν οι άνθρωποι της επιλογής του, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν την αύξηση ώστε τα χρήματα που έχουν σταλεί "έναντι της αυξήσεως" να μετατραπούν σε μετοχές.

Είμαστε δε διατεθειμένοι να συνεργασθούμε με τους δικηγόρους της Αυτού Υψηλότητος ώστε να τους δώσουμε ότι εξασφαλίσεις επιθυμούν για την αυστηρή τήρηση της ανωτέρω διαδικασίας.

Ελπίζουμε ότι η αγάπη της Αυτού Υψηλότητος για τον Παναθηναϊκό και η επιθυμία του για μια επικερδή επένδυση της τάξεως των 170 εκατ. Ευρώ θα έχει σαν αποτέλεσμα να πάρει τον έλεγχο της ΠΑΕ. Εμείς, με την ελπίδα ότι δεν θα αλλάξει γνώμη, θα προχωρήσουμε την διαδικασία ούτως ή άλλως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου