Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Τέλος το παραμύθι της Eurovision για την Ελλάδα


Χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και πιθανότατα της Κύπρου θα διεξαχθεί το φετινό πανηγυράκι της Eurovision. Μετά από καιρό ελήφθη μια σοβαρή και σημαντική απόφαση για έναν θεσμό που μόνο έξοδα έφερνε για την Ελλάδα και που τώρα δεν μπορεί να αντέξει. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου: «η δημόσια τηλεόραση δεν θα πρέπει να συμμετάσχει εφέτος στον διαγωνισμό της Eurovision ανταποκρινόμενη στο κυρίαρχο λαϊκό αίσθημα».
Το θέμα αυτό συζητήθηκε και στα υψηλά κλιμάκια της ΕΡΤ και αποφασίστηκε η αποχώρηση της Ελλάδας εκτός κι αν βρεθούν χορηγοί και διαφημίσεις που θα καλύψουν τα έξοδα.
Τον ίδιο σκεπτικισμό έχουν εκφράσει και εκπρόσωποι του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου. Ο πρόεδρος του ΡΙΚ κ. Μάκης Συμεού δήλωσε ότι «με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της Κύπρου, κάποιοι ίσως θεωρήσουν προκλητική την παρουσία του ΡΙΚ σε μια τέτοια εκδήλωση, γι΄ αυτό συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο της ακύρωσης της κυπριακής συμμετοχής». Το θέμα θα συζητηθεί την προσεχή εβδομάδα στο ΔΣ του Ιδρύματος.
Απλά να θυμίσουμε κάποιες εποχές που η Eurovision είχε γίνει εθνική υπόθεση, μεγαλύτερη κι από την… τραγωδία της Κύπρου. Να θυμίσουμε τα σόου που είχαν στήσει για να υποδεχθούν την Έλενα Παπαρίζου οι τότε διευθύνοντες την ΕΡΤ που τώρα διώκονται για ατασθαλίες.
Να θυμίσουμε ακόμη και ορισμένους πολιτικούς που έλεγαν «Έλενα» κι έσταζε μέλι το στόμα τους λες και πήραμε κανένα Νόμπελ ή είχαμε καμιά απίστευτη επιτυχία παγκοσμίου επιπέδου. Ένα τραγουδάκι με αγγλικό στίχο και ολίγη από ελληνική πενιά ήταν, όπως και τα περισσότερα.
Για να μην πούμε και τι έγινε την επόμενη χρονιά, το 2005 όταν σπαταλήθηκαν εκατομμύρια ευρώ για να διοργανωθεί το πανηγύρι στην Αθήνα, να πληρωθεί το πανάκριβο φόρεμα της Άννας Βίσση για να κάνει αυτή, ο Καρβέλας, καμιά δεκαριά παρατρεχάμενοι και φυσικά οι ιθύνοντες της ΕΡΤ το κομμάτι τους. Αλλά τότε λεφτά υπήρχαν.
Άραγε, μετά την πιθανή απόφαση για αποχώρηση της Ελλάδας από το διαγωνισμό, τι θα κάνει αυτή η ψυχή, ο βασιλιάς του ψυχαγωγικού του Star και εσχάτως διευθυντής της ΕΡΤ, ο Αιμίλιος Λιάτσος; Λέτε να πέσει σε βαθιά κατάθλιψη;
 http://www.antinews.gr/2012/11/30/192621/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου