Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Εφτάψυχη χελώνα έμεινε κλεισμένη 30χρονια σε αποθήκη και επέζησε


Σώα και αβλαβής βρέθηκε μία χελώνα στη Βραζιλία, η οποία είχε μείνει κλειδωμένη επί 30 χρόνια σε μία αποθήκη...Η χελώνα, που ονομάζεται Μανουέλα, ήταν οικόσιτη και ανήκε σε μία οικογένεια που διέμενε στο Ριο ντε Τζανέιρο, αλλά μια μέρα του 1982, που έκαναν εργασίες στο σπίτι και οι εργάτες είχαν αφήσει την εξώπορτα ανοιχτή, χάθηκαν τα ίχνη της. 

Η οικογένεια προσπάθησε να τη βρει, αλλά εις μάτην και θεώρησε ότι η χελώνα «το έσκασε». 

Όμως, στις αρχές του μήνα, ο πατέρας της οικογένειας απεβίωσε και τα παιδιά του έκαναν μία εκκαθάριση στα πράγματά του. Έτσι, άνοιξαν ένα δωμάτιο με παλιά πράγματα, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη και ήταν κλειδωμένο για χρόνια.

Ανάμεσα στα πράγματα που βρήκαν ήταν και η Μανουέλα...

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας από τους γιους του Λεονέλ Αλμιέδα, Λεάντρο, στην βραζιλιάνικη εφημερίδα Globo G1, έβγαλε στο πεζοδρόμιο μερικά σκουπίδια. Ένας γείτονας τότε τον ρώτησε «δε θα πετάξεις και τη χελώνα μαζί ε» και τότε συνειδητοποίησε ότι μέσα σε μία κούτα ήταν η Μανουέλα. 

Ιδιαίτερα χαρούμενη ήταν η αδελφή του Λενίτα, η οποία είχε λάβει τη Μανουέλα ως δώρο όταν ήταν μικρή.

Πάντως παραμένει μυστήριο το πως κατάφερε η χελώνα να επιβιώσει τόσα χρόνια χωρίς τροφή και νερό. Ένας κτηνίατρος της περιοχής εκτίμησε ότι πιθανότατα έτρωγε μυρμήγκια και για νερό έπινε ό,τι μπορούσε από την υγρασία στους τοίχους. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το συγκεκριμένο είδος χελώνας μπορεί να ζήσει δύο με τρία χρόνια χωρίς τροφή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου