Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Ο «καστανάς» τους... πείραξε!!!

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελόπουλος
http://www.fuitplus.gr


Ο «καστανάς» τους... πείραξε!!! Καλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε. Καιρό είχα να γράψω κάτι και πήρα την απόφαση να το κάνω μετά από μια τραγική είδηση που έφτασε στ’ αυτιά μου. Τις τελευταίες ημέρες θα έχετε διαπιστώσει όλοι σας πως στην πόλη μας και στην είσοδο του κεντρικού πεζόδρομου, έχει κάνει την εμφάνιση του ο γνωστός «καστανάς», για μας τους πιο... παλιούς.
Ένα... επάγγελμα που προσωπικά θα το χαρακτήριζα λειτούργημα, καθώς είχε εξαφανιστεί τελευταία από την πόλη μας και πραγματικά μ’ έκανε να νιώσω τόσο όμορφα όταν είδα κάποιον να πουλάει και πάλι κάστανα. Νόμιζα πως δεν θα ξαναζήσω τέτοιο συναίσθημα. Τη λαχτάρα για ένα σακουλάκι ζεστά ψημένα κάστανα τις ημέρες των εορτών και όχι μόνο. Δεν σας κρύβω λοιπόν πως προσπάθησα να στηρίξω τον συγκεκριμένο άνθρωπο που παλεύει καθημερινά μέσα στο κρύο για να βγάλει το μεροκάματο του.
Και το ίδιο διαπίστωσα πως έκαναν και πολλοί συμπατριώτες μας. Είτε αγοράζοντας κάστανα (κυρίως) είτε κερνώντας τον έναν ζεστό καφέ ή ένα ποτό στα κρύα αυτά χειμωνιάτικα βράδια. Ένας άνθρωπος χαμογελαστός πάνω από την ψησταριά του, με την καλή κουβέντα στο στόμα είτε αγόρασεις είτε όχι κάστανα. Εικόνες μακρινές για μας τους πιο... παλιούς, αλλά εικόνες γεμάτες συναισθήματα σε μια γενικότερα δύσκολη εποχή.
Επάγγελμα δύσκολο, επάγγελμα επίπονο, με μικρό κέρδος, αλλά προσωπικά θεωρώ πως μιλάμε για ένα επάγγελμα που πάνω απ’ όλα προάγει πολιτισμό. Γι’ αυτό θεώρησα υποχρέωση μου να το στηρίξω και το ξαναλέω το ίδιο έκαναν οι περισσότεροι συμπολίτες μας και ΜΠΡΑΒΟ τους.

Δεν είχαν όμως την ίδια άποψη οι αρχές... Μάθαμε λοιπόν πως κάποιος υπεύθυνος του δήμου προσπάθησε να του δημιουργήσει πρόβλημα. Του ζήτησε να απομακρυνθεί και και δεν ξέρω ακόμα αν του ζήτησε και ενοίκιο. Σε μια πόλη που δεν πάει τίποτα σωστά, σε μια πόλη που οι αρχές «τρώγονται» μεταξύ τους για διάφορα θέματα, ξαφνικά οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ στο δήμο, ενοχλήθηκαν από τον «καστανά».
Τι άλλο θα ακούσουμε;;;;
Ένας άνθρωπος που παλεύει για το μεροκάματο, ένας άνθρωπος που δεν πουλάει κάτι παράνομα ούτε λειτουργεί ανταγωνιστικά για κάποιο κατάστημα στον πεζόδρομο, αυτός ο άνθρωπος είναι πρόβλημα για τους υπέυθυνους του Δήμου.

Ας αφήσουν λοιπόν ήσυχο τον «καστανά» κι ας ασχοληθούν εκεί στο δήμο με σημαντικότερα πράγματα σε μια πόλη που πέρασαν οι γιορτές και κανείς δεν κατάλαβε αν είχαμε Χριστούγεννα ή Πάσχα.
Σε μια πόλη που το μόνο που έγινε στις γιορτές ήταν να γεμίσουμε την πλατεία έλατα, νομίζοντας κανείς πως πωλούνται, σε μια πόλη που οι πολίτες παλεύουν καθημερινά με τα προβλήματα τους και από πλευράς αρχών δεν βρίσκουν καμία απολύτως στήριξη.

Εκεί στο Δήμο λοιπόν κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν πως αντί να τα βάζουν με τον καστανά και τον κάθε πολίτη που παλεύει για το μεροκάματο καλό θα ήταν να αναλάβουν αυτή δράση και πρωτοβουλίες έτσι ώστε η πόλη να πάει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα βήμα μπροστά και να μην συνεχίζει τον... κατήφορο που καιρό τώρα έχει αρχίσει να ακολουθεί.

Κοιτάξτε το πρωί που ξυπνάτε στον καθρέφτη, κάντε τον απολογισμό των έργων σας κι αν νιώθετε καλά με τις... πράξεις σας τότε μπορείτε να απομακρύνετε και τον καστανά από τη θέση του.

ΥΓ1. Τα όσα ανέφερα παραπάνω δεν ισχύουν για όλους στο Δήμο, διότι υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως παντού άλλωστε, αλλά μια γνωστή παροιμία λέει πως μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά .
ΥΓ2. ΑΣΧΕΤΟ... Ξέρω κάποιοι μπορεί να... στεναχωρηθούν, κάποιοι όμως θα συνεχίσουν αμέριμνοι τη μπιρίμπα τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου