Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Συμβουλές για ασφαλείς αγορές από το Διαδίκτυο


Την έντονα αγοραστική περίοδο των Χριστουγέννων όπου πολλοί καταναλωτές πραγματοποιούν τις... αγορές τους online, παρατηρείται ότι ο αριθμός των επιθέσεων "phishing" και οι ηλεκτρονικές απάτες αυξάνονται.

Ο όρος "phishing" ξεκίνησε να αναφέρεται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο έχει παραποιηθεί για να φανεί ότι προέρχεται από μια νόμιμη επιχείρηση ή οργανισμό με σκοπό να παρασύρει τον παραλήπτη να αποκαλύψει ευαίσθητα δεδομένα. 

Σήμερα ο όρος αυτός έχει επεκταθεί στα συνημμένα αρχεία και τα ενσωματωμένα links των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, στα μηνύματα SMS καθώς και στα μηνύματα των social media (Facebook, Twitter κ.λπ.). 

Παρόλο που το phishing συνήθως σχετίζεται με οργανισμούς που πραγματοποιούνοικονομικές συναλλαγές (τράπεζες, Paypal, Ebay κ.λπ.) δεν είναι απαραίτητο ότι στοχεύει πάντοτε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων. Μάλιστα, πολλές φορές στόχος των επιθέσεων είναι η απόκτηση προσωπικών πληροφοριών για λόγους βιομηχανικής κατασκοπείας. 

Καθώς οι ψηφιακές απειλές είναι πολλές, η ESET παρέχει χρήσιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν τους αγοραστές να αποφύγουν τους κινδύνους ενώ αναζητούν τις καλύτερες διαδικτυακές προσφορές για ... Read more: http://onlyfreegr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου