Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Αλλαγές στη λειτουργία των πειραματικών σχολείων


Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των πειραματικών σχολείων, που θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά,...
αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση στο τέλος Φεβρουαρίου, με στόχο την επαναφορά στο εκπαιδευτικό τοπίο της χώρας του θεσμού των αρίστων.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», τα νέα πειραματικά σχολεία θα δέχονται μαθητές μόνο με εξετάσεις, ενώ θα αξιολογούν με τον δικό τους τρόπο διδακτικό προσωπικό και αποφοίτους.

Βάσει της υπουργικής απόφασης την οποία αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού θα εισάγονται με εξετάσεις στο γυμνάσιο, ενώ με εξετάσεις θα γίνεται και η μετάβαση από το γυμνάσιο στο λύκειο. Στην Α' δημοτικού οι μαθητές θα εισάγονται με κλήρωση.

Επίσης, από τον Σεπτέμβριο, τα πειραματικά σχολεία θα αποκτήσουν νέες συμβάσεις με τα πανεπιστήμια και σύνδεση με τα προγράμματά τους, εσωτερική αξιολόγηση αλλά και ομίλους αριστείας, προκειμένου να αναπτυχθούν οι ιδιαίτερες κλίσεις και ικανότητες των μαθητών.

Οι εν λόγω όμιλοι θα λειτουργούν πέρα από το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου (δηλαδή την 8η και την 9η ώρα), μία ή δύο φορές την εβδομάδα, και θα αφορούν γνωστικούς τομείς όπως τα μαθηματικά, τη γλώσσα, τη λογοτεχνία, τα εικαστικά, τον αθλητισμό κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου