Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Monte Carlo Rally 2013 Highlights [video]


Ο Sebastien Loeb και η Citroen DS3 WRC πέτυχαν μία εύκολη νίκη στον πρώτο αγώνα της νέας σεζόν του WRC στο θρυλικό ράλλυ του Monte Carlo. 
Ο Αλσατός οδηγός σημείωσε την 77η νίκη της καριέρας του και παράλληλα την 7η στον αγώνα του Πριγκιπάτου, ισοφαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το ρεκόρ των τεσσάρων συνεχόμενων νικών του Tommi Mäkinen.

Παρόλα αυτά ο Γάλλος οδηγός στο τέλος του αγώνα δήλωσε πως ήταν το δυσκολότερο από πλευράς συνθηκών Monte Carlo της καριέρας του, αντιμετωπίζοντας όλων των ειδών τα οδοστρώματα εκτός από στεγνή άσφαλτο. Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε να καθαρίσει από την πρώτη ημέρα τον αγώνα δημιουργώντας την απόσταση ασφαλείας που χιαζόταν για να κερδίσει οδηγώντας στη συνέχεια με το ένα χέρι.

Το 81ο Monte Carlo θα μείνει όμως στην ιστορία και για έναν ακόμα λόγο, αφού εκεί έκανε την πρώτη της εμφάνιση η Volkswagen με το Polo R WRC με τους Sebastien Ogier και Jari-Matti Latvala στα πηδάλια. Ο Ogier ήταν και αυτός που εκμεταλλευτικέ τις αρετές του Polo R και σε συνδυασμό με τη γνωστή του ταχύτητα, ανέβηκε από νωρίς στην δεύτερη θέση παραμένοντας εκεί μέχρι το τέλος του αγώνα. Προηγουμένως είχε καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις κερδίζοντας την πρώτη ειδική του αγώνα με χρόνο κατά 3,7΄΄ ταχύτερο από αυτό του Loeb καθώς και την πρώτη της δεύτερης ημέρας.

Έντονες μάχες ωστόσο είχαμε για την κατάκτηση της τρίτης θέση του βάθρου μεταξύ των Dani Sordo με Citroen DS3 και τον Evgeny Novikov με Ford Fiesta RS. Οι δύο οδηγοί πέρασαν ένα τριήμερο ανταλλάζοντας συνέχεια θέσεις με τελικό νικητή τελικά τον πρώτο, αφού ο Novikov δεν είχε καταφέρει να αποφύγει το λάθος και εγκατέλειψε στην πρώτη ειδική της τελευταίας ημέρας ενώ ήταν τρίτος. Έτσι στο τέταρτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ανέλπιστα ο Mikko Hirvonen ο οποίος βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό σε έναν αγώνα που σίγουρα λόγο των Φινλανδικών συνθηκών που επικρατούσαν είχε μεγαλύτερες βλέψεις. Ο έτερος Φινλανδός ο Jari-Matti Latvala συμμετέχοντας για πρώτη φορά με τα χρώματα της νέας του ομάδας, απογοήτευσε, αφού έδειξε να μην μπορεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες και στο νέο του όχημα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει από έξοδο στην πρώτη ειδική της τελευταίας ημέρας ενώ κατείχε την πέμπτη θέση.

Επόμενος αγώνας του WRC είναι το ράλλυ Σουηδίας που θα πραγματοποιηθεί στις 7-10 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου