Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Πρέβεζα: SOS εκπέμπει ο Μύτικας – "Έφυγε" και άλλο ο δρόμος – Έπεσε το τοιχίο


"Βυθίζεται" ο Μύτικας στην Πρέβεζα με τους κατοίκους να εκπέμπουν sos αφού μέσα σε μια εβδομάδα έχει φύγει σχεδόν ο μισός δρόμος.Και όλα αυτά σε ένα σημείο όπου λίγα μέτρα πιο πάνω υπάρχουν σπίτια και καταστήματα.

Τραγική έφτασε να είναι σήμερα η κατάσταση στον Μύτικα της Πρέβεζας. Οι συνεχιζόμενες καθιζήσεις του εδάφους στον δρόμο που οδηγεί στην ακτή του Μονολιθίου αλλά και στο λιμανάκι του χωριού τον καθιστούν πλέον επικίνδυνο ακόμα και για τους πεζούς.

Ένα πρόβλημα το οποίο υπάρχει τα τελευταία χρόνια και κανείς δεν φρόντισε να λυθεί αδιαφορώντας για το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. 

Η φύση είχε στείλει πριν 5 χρόνια περίπου τα μηνύματά της αλλά κανείς δεν τα άκουσε και μπαλώθηκαν τότε τα πρώτα προβλήματα.

Για να έρθουμε στο σήμερα. Μετά τις νεροποντές των τελευταίων ημερών χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου την προηγούμενη εβδομάδα με την καθίζηση ενός μέρους του δρόμου και την αποκοπή ενός τοιχίου που υπάρχει.

Το καλοκαίρι το pamepreveza.gr είχε αναδείξει το πρόβλημα με το τοιχίο αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία.

Δείτε φωτό από το καλοκαίρι του 2012…
Πριν ακριβώς μια εβδομάδα μαζί με την καθίζηση του δρόμου παρουσιάστηκε αποκόλληση του τοιχίου σε μεγάλο βαθμό. 

Δείτε την φωτό που ακολουθεί…
Πριν δυο μέρες το τοιχίο έλαβε μεγάλη κλήση για να πέσει εχθές το απόγευμα. 

Δείτε την φωτογραφία που ακολουθεί…

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπαν κάτοικοι στο pamepreveza.gr, εχθές λίγο πριν διαλυθεί στην κυριολεξία το τοιχίο μια γυναίκα πέρασε από κάτω και ενώ απομακρύνονταν άκουσε πίσω της τον θόρυβο της πτώσης.

Το απίστευτο της υπόθεσης του τοιχίου είναι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η απουσία ισχυρού οπλισμού τουλάχιστον στα σημεία αποκοπής.Τα δέντρα που βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν αλλά και στα video έχουν μετακινηθεί κατά μερικά μέτρα ενώ αρκετά είναι εκείνα που έχουν πάρει κλήση και είναι έτοιμα να πέσουν.

Η άσφαλτος από την κάτω πλευρά του δρόμου που οδηγεί στο λιμανάκι έχει σηκωθεί στην κυριολεξία στον αέρα …


Μέσα στην εβδομάδα το σημείο επισκέφθηκαν κλιμάκια της περιφέρειας, μηχανικοί, αλλά και από το ΙΓΜΕ προκειμένου να γνωματεύσουν και να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Ιδιαίτερα ανήσυχοι πάντως εμφανίζονται οι κάτοικοι του χωριού και κυρίως όσοι μένουν κοντά στο σημείο αφού, όπως είπαν οι ίδιοι φοβούνται μήπως υπάρξει και άλλη καθίζηση και το τοιχίο που κρατάει τον κεντρικό δρόμο δεν αντέξει ούτε αυτό.

Πάντως το έδαφος πάνω στο οποίο βρίσκεται ένα ημιτελές σπίτι, προκάτ, έχει υποχωρήσει με ένας μέρος του σπιτιού να βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Ντίτσος Νίκος, τόνισε στο pamepreveza.gr, ότι όλες οι ελπίδες του χωριού στρέφονται προς την περιφέρεια η οποία θα πρέπει να εγκρίνει οικονομικά κονδύλια για την αποκατάσταση και την μόνιμη λύση του προβλήματος ενόψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου σε λίγους μήνες μιας και το χωριό παρουσιάζει αυξημένη κίνηση το καλοκαίρι.

Δείτε στην συνεχεία…

Το video και φωτογραφίες έτσι όπως είναι σήμερα η κατάσταση…
Το video και φωτογραφίες έτσι όπως ήταν η κατάσταση την προηγούμενη Κυριακή…pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου