Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Μεξικό: 25 νεκροί από έκρηξη σε γραφεία της πετρελαϊκής Pemex


Είκοσι πέντε νεκροί, οι 17 γυναίκες, είναι ο νεότερος απολογισμός από την ισχυρή έκρηξη σε ουρανοξύστη στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού στον οποίο στεγάζονται τα γραφεία της κρατικής εταιρίας πετρελαίου Pemex, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Μεξικού.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 16:00 τοπική ώρα, όταν οι περισσότεροι από τους 3.500 εργαζόμενους...στην εταιρία ήταν έτοιμοι να φύγουν.

Έξι ώρες μετά την έκρηξη, ο πρόεδρος του Μεξικού Πένια Νέτο ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter πως ένας άνθρωπος που είχε εγκλωβιστεί στα ερείπια του πρώτου ορόφου του 54οροφου ουρανοξύστη διασώθηκε.

«Δεν γνωρίζω τα αίτια της έκρηξης», πρόσθεσε ο μεξικανός πρόεδρος.

Εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας έδειχναν τους διασώστες να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν εργαζόμενους κυρίως από τους πρώτους ορόφους του κτιρίου, όπου πιστεύεται ότι σημειώθηκε η έκρηξη.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας δήλωσε πως πιθανόν η έκρηξη να προκλήθηκε από συγκέντρωση αερίου στο τμήμα ηλεκτροδότησης των πρώτων ορόφων.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα τα αίτια της έκρηξης», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μιγκέλ Ανχελ Οσόριο Τσονγκ.

Η κρατική εταιρία ανακοίνωσε πως όλες οι λειτουργίες της θα συνεχιστούν κανονικά. «Όλες οι υποχρεώσεις μας προς τους εμπορικούς και οικονομικούς μας συνεργάτες θα εκπληρωθούν στο χρονικό πλαίσιο που έχει οριστεί», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου