Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

«Bροχή» μετεωριτών χτύπησε την κεντρική Ρωσία


Τραυματισμούς και καταστροφές άφησε στο πέρασμά της μία βροχή μετεωριτών στην κεντρική Ρωσίας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Οι περισσότερες αναφορές, έστω και συγκεχυμένες, έρχονται από το Τσελιάμπινσκ. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για περίπου...
400 τραυματίες που οφείλονται σε σπασμένα τζάμια ή χτυπήματα. Δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί. 

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν επρόκειτο για βροχή μετεωριτών ή έναν μετεωρίτη που έσπασε σε πολλά κομμάτια λίγο πριν φτάσει στο έδαφος: Εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών μίλησε στο Associated Press για βροχή μετεωριτών ενώ εκπρόσωπος άλλου υπουργείου ανέφερε...
 στο Ίντερφαξ ότι επρόκειτο για έναν μετεωρίτη. Θραύσματα φέρεται να έχουν πέσει στην Σάτκα.
«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών, χωρίς να πέσουν κομμάτια τους στη Γη. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ. Από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε πολλές περιοχές», δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστροφών στο πρακτορείο Ιντερφαξ.
Η βροχή μετεωριτών πάνω από τα Ουράλια, η οποία συνοδεύτηκε από ισχυρές εκρήξεις, προκάλεσε τον τραυματισμό περίπου εκατό ανθρώπων και τον πανικό σε πολλές περιοχές. 

Φλεγόμενοι βράχοι έγιναν ορατοί από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, την ώρα που προσέκρουαν στο έδαφος της περιοχής των Ουραλίων.


Οι κάτοικοι της περιοχής Τσέλιαμπινσκ έκαναν λόγο για δόνηση του εδάφους, σπασμένα παράθυρα, ενώ άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί από τα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της πτώσης των μετεωριτών.
Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σχολείο του Τσέλιαμπινσκ. Το Ίντερφαξ αναφέρει επίσης ότι τοίχος κατέρρευσε σε εργοστάσιο στην ίδια πόλη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις ή τέσσερις άνθρωποι. 
Το ρωσικό RT υποστηρίζει, επικαλούμενο ανώνυμη στρατιωτική πηγή, ότι ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας και έσπασε σε κομμάτια κατά την πτώση του -αναφορά που δεν επιβεβαιώνεται ακόμη.
Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έχει κινητοποίησει 20.000 υπαλλήλους και τρία αεροσκάφη για να επιθεωρήσουν τις περιοχές.

Κλικ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου