Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας αντιδρούν μέσω των games!


Έφτιαξαν ένα σύντομο PC game κατά της συγχώνευσης του τμήματος Πληροφορικής τους με το ΤΕΙ Λαμίας.

Μία ομάδα τεσσάρων φοιτητών από το ΤΕΙ Πληροφορικής Λάρισας έκαναν αυτό που ξέρουν καλά. Σχεδίασαν ένα video game (και συγκεκριμένα ένα πολύ σύντομο 2D Platform) μέσω του οποίου έχουν ως σκοπό να διαμαρτυρηθούν προς την κυβέρνηση για την συγχώνευση του τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Λάρισας με αυτό του ΤΕΙ Λαμίας. Οι συγχωνεύσεις λαμβάνουν χώρα στα πλαίσια των γενικότερων περικοπών στη χώρα μας.
Η ανακοίνωση των φοιτητών έχει ως εξής:
"Είμαστε μία τετραμελής ομάδα φοιτητών που... σπουδάζουμε στο τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας. Σύμφωνα με το σχέδιο Αθηνά που ανακοινώθηκε πριν λίγο καιρό το τμήμα μας συγχωνεύεται από το τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών του ΤΕΙ Λαμίας. Σκεπτόμενοι πως μπορούμε να αντιδράσουμε και να κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας, αποφασίσαμε να διακωμωδήσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και να περάσουμε κάποια μηνύματα μέσα από ένα μικρό βιντεοπαιχνίδι, το οποίο αποτελεί και απόδειξη της τεχνογνωσίας που προφέρει το τμήμα μας. Τα μηνύματα αυτά θίγουν κοινωνικά, οικονομικά αλλά και ακαδημαϊκά ζητήματα.
Το τμήμα μας, με 2000 ενεργούς φοιτητές και 16 μόνιμους καθηγητές, έχει εξαιρετικές υποδομές (με ένα καινούριο κτίριο έτοιμο προς παράδοση αξίας 1.020.000€), μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, συνεργασίες με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, τέσσερα ερευνητικά προγράμματα σε εξέλιξη, σημαντική παρουσία σε διεθνείς οργανισμούς (OWASP, ISACA, ERASMUS) και συνεργασία με τις ισχυρότερες εταιρίες του αντικειμένου σπουδών του (CISCO, ORACLE, Microsoft Hellas). Γιατί λοιπόν να ξεριζωθεί αυτό το τμήμα; Ποια είναι τα αντικειμενικά κριτήρια για την απόφαση αυτή; Δε ζητάμε ευνοϊκότερη μεταχείριση. Ζητάμε μόνο να τηρηθούν οι αρχές και τα κριτήρια του σχεδίου Αθηνά.
Και έτσι γεννήθηκε το “Σχέδιο Αθηνά: Απόδραση από τη Λαμία”. Βέβαια, αν και το παιχνίδι αναφέρεται σε εμάς, περίπου 30000 φοιτητές από όλη την Ελλάδα βρίσκονται στην ίδια θέση και μπορούν να ταυτιστούν με το παιχνίδι όσο και εμείς. Ζητούμε λοιπόν και γενικότερη ενημέρωση για όλα τα προβλήματα τα οποία το σχέδιο Αθηνά δημιουργεί.
Το μόνο που ζητάμε από εσάς είναι μια μικρή βοήθεια για να κάνουμε τις θέσεις (και το παιχνίδι μας) πιο γνωστά. Μπορείτε να το βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook. Για αναλυτικότερη εικόνα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το τμήμα, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα στην οποία υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες καθώς και ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.
Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας."
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το παιχνίδι. Έχει διάρκεια μόλις λίγα λεπτά, όμως σημασία έχει ότι περνάει το μήνυμά του με πολύ εύστοχο τρόπο.

Πηγή:GameWorld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου