Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014

ΒΡΑΧΟΣ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ=ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΣ

Τύχη - βουνό, είχαν οι λουόμενοι, και δεν ήταν λίγοι σήμερα στην γνωστή πλαζ Πόρτο Κατσίκι μια από τις πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστες παραλίες στο νησί της Λευκάδας.. Ένας βράχος διαμέτρου 1.5 περίπου μέτρων αποκολλήθηκε και με σφοδρότητα έπσε στην παραλία, χωρίς ευτυχώς να βρεθεί στο πέρασμά του κάποιος λουόμενος, οπότε σίγουρα θα θρηνούσαμε θύματα.
Το χειρότερο είναι οτι, το φαινόμενο αυτό, δεν είναι πρωτοφανές.Αντίθετα πολύ συχνά ξεκολλούν βράχια ή όγκοι χωμάτων και πέφτουν στην παραλία, χωρίς μέχρι τώρα κανένας αρμόδιος να ενδιαφερθεί για την λήψη μέτρων, παρ' ότι καθημερινά βρίσκονται εκεί εκατοντάδες ανέμελοι λουόμενοι.
Βέβαια σε περιόδους σεισμών στο νησί, οι κατολισθήσεις και οι πτώσεις βράχων, ήταν πολύ σημαντικές, αλλά στην σημερινή περίπτωση αποδεικνύεται οτι ο κίνδυνος παραμένει και ποτές κανένας δεν ξέρει, πότε θα ξεκολλήσει ένας βράχος και θα πέσει πάνω στους ανθρώπους.
Επειδή στην Ελλάδα, όλα αρχίζουν να... κινούνται μετά απο τραγωδία, οι αρμόδιες αρχές της Λευκάδας, πρέπει να επέμβουν άμεσα και αποφασιστικά. Και τι πρέπει  να γίνει?
-Να απαγορευτεί το κολύμπι και να αποκλειστεί η περιοχή που υπάρχουν επικίνδυνοι βράχοι, όγκοι χωμάτων έτοιμοι να πέσουν στην παραλία.
-Να "ξηλωθούν"όλοι οι επικίνδυνοι βράχοι.
-Να τοποθετηθούν μεταλλικά πλέγματα, που να συγκρατούν τους βράχους ή τα χώματα.
-Να γίνει οποιαδήποτε επιπλέον εργασία που θα προτείνουν οι ειδικοί για την προστασία των ανθρώπων.
Σε αντίθετη περίπτωση, αν η αδιαφορία συνεχιστεί ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ οριστικά η παραλία και να απαγορευτεί η προσέγγιση λουομένων. Ευτυχώς η Λευκάδα έχει πολλές πανέμορφες παραλίες, όπου οι άνθρωποι, μπορούν χωρίς κίνδυνο της ζωής τους, να κάνουν το μπάνιο τους και να απολαύσουν την θάλασσα.
φωτο :Γ.Κολυβά:Από κατολίσθηση του 2008 στο Πόρτο Κατσίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου